Byggemenskapsombud

Låt oss hjälpa er att genomföra ert byggemenskapsprojekt!

Vi tror att byggemenskaper är ett utmärkt sätt att skapa socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbara byggnader – värdegrunder som driver och engagerar oss på ArchiCon väldigt mycket. Därför är det naturligt att vi gärna arbetar med byggemenskaper och dess arbete att skapa något bra.

Genom att anlita oss som byggemenskapsombud får ni en kunnig och engagerad samt oberoende deltagare med helhetstänk som endast arbetar för projektets bästa. Vi driver arbetet, medlar och kommunicera inom gruppen men sköter även, alternativt stöttar, gemenskapens kommunikation externt mot kommun, myndigheter, bank och entreprenörer.

Med oss får ni en opartisk deltagare som driver och ger kunskap inom gruppen men framför allt ett professionellt ”ansikte utåt” mot kommuner och banker. Vi har ett strukturerat sätt att leda byggemenskapen som skapar ordning, rättvisa och är tidseffektivt för alla inblandade.

Läs mer om våra tjänster inom Byggemenskapsombud

Vår erfarenhet är att många byggemenskapsprojekt dör på vägen. De drunknar helt enkelt i långrandiga planprocesser och byråkrati. Andra orsaker är brist på tid och kunskap men även också interna stridigheter. Dessutom finns fortfarande okunskap hos kommuner och banker, vilket gör att det kan vara svårt att få marktilldelningar eller banklån.

På ArchiCon kan vi de juridiska processerna, har ett etablerat kontaktnät och är rutinerade projektledare. Vi har också lång erfarenhet från samarbete med såväl privatkunder som bostadsrättsföreningar och är vana vid att hantera olika typer av gruppdynamiska problem. Hos oss får ni professionell hjälp med allt som kan dyka upp under en byggprocess. Vi vågar påstå att kostnaden för att anlita oss är väl investerade pengar – att leda ett byggemenskapsprojekt som en grupp privatpersoner kan bli mycket dyrare i slutändan.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/77/171277/archicon.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399