Arkitekt

Vi brukar kalla vår arkitektur för verklighetsarkitektur. Det betyder att vi strävar efter att skapa ett spännande och estetiskt tilltalande hus. Samtidigt anpassar vi oss till din ekonomi och andra faktorer som påverkar bygget, såsom byggnadskonstruktion, omgivning med mera. Många av våra konkurrenter levererar en vision. ArchiCon går steget längre. Vi levererar en vision som är ordentligt förankrad i verkligheten.

Vi har gedigen erfarenhet inom byggnadsteknik, praktiskt utförande och konstruktion. Kunskaper som gör att vi ser till att göra så rätt som möjligt – redan från början. Det kan låta självklart, men det är ett arbetssätt som utmärker oss inom arkitekturbranschen. För dig som beställare betyder det att du kan spara pengar och slipper mindre problem och överraskningar.
Efter många år i branschen vet vi att samarbetet mellan arkitekt och beställare är av yttersta vikt för slutresultatet. På ArchiCon sätter vi stort värde i att vara lyhörda, jordnära och finurliga. Det gör våra kunder extra nöjda.

Läs mer om Arkitektur

Levande fasader

De byggnader som byggs i Sverige har allt som oftast ”döda och sterila” fasad- och formuttryck. Vi strävar hela tiden efter att få skapa byggnader med ett fasad- och formuttryck som är ”levande”. Vi arbetar mycket med material, form och 3-dimensionellt uttryck för att skapa ”levande byggnader” på ett kostnadsrationellt sätt.

Hållbart byggande

Hållbart byggande är något som vi verkligen tror på. Ser man till en byggnads livscykel sker den största miljöpåverkan under den tid byggnaden används. Genom att utforma byggnaden rätt finns det alltså stora möjligheter att minska belastningen på miljön. Men då krävs det att man tänker till redan vid ritbordet. Det är då du har chansen att bestämma vilken miljöpåverkan byggnaden kommer att ha.

Vi vet hur man ska bygga för att åstadkomma sunda och energisnåla byggnader. Bland annat är Robert Landevid certifierad inom energieffektivt byggande.

Volym och ljus

När du kommer in i ett rum ska du få en positiv upplevelse. Då är ljus och volym viktigt. Visst kan du möblera eller måla om men det kan aldrig kompensera för ett dåligt planerat rum.

Volymen i ett rum har en stor betydelse huruvida du upplever rummets storlek. Ett litet rum kan upplevas större än vad det är med högre takhöjd.

Fönster är ett viktigt inslag i husets estetik och ljuset anses vara mer än 50 procent av upplevelsen av ett rum. Ljuset i ett rum kan delas upp i dagsljus och elektrisk belysning. Genom att arbeta form, storlek och placering av fönster kan vi påverka dagsljusinsläppet och därmed även rumsupplevelsen. Under den mörkare delen på dygnet är den elektriska belysningen central. En väl genomtänkt planering och placering av fasta ljuskällor skapa väldig många effekter och upplevelser som ger rummet ”det lilla extra”.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/77/171277/archicon.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399